Leerhuis

Wat is Leerhuis?

Het Leerhuis is het onderwijsprogramma van de VBE en biedt jou de mogelijkheid een cursus te kiezen die past bij jouw geloofsreis! Het Leerhuis biedt een gevarieerd programma van onderwijs, bijbelstudie, ontmoeting en helpt bij de geloofsontwikkeling.

Waarom?

Naast een vast cursusaanbod is er het elk semester de keuze uit nieuwe curcussen. Blijf het Leerhuis nauwlettend volgen kijk of er iets bij zit wat jou kan helpen in het groeien in je geloof. De woendagavonden beginnen om 19.30 uur met een ontmoeting in de hal van het Hondsrug College, waarna iedereen rond 19.50 uur naar zijn/haar programma-onderdeel van het Leerhuis gaat. Rond 20.40 uur is er een korte pauze en om 21.00 uur begint dan het tweede deel van de avond. Aanmelden kan per mail naar info@vbemmen.nl.

Hartschrift

Geschreven op 30 augustus 2017

Tijdens het leerhuis zullen we met het boek “hartschrift” van Coby Kremer bezig gaan. Hartschrift helpt je om diepere lagen van jezelf te ontdekken of zoals Henri Nouwen schreef: “De leukste kant van het schrijven is, dat je diepe bronnen en verborgen schatten ontdekt die de moeite waard zijn voor jezelf en voor anderen.”

Doormiddel van creatief dagboekschrijven leer Je je gedachten en gevoelens op papier zetten. Dagboekschrijven is niet alleen heilzaam, maar ook inspirerend. In het boek zijn verschillende technieken beschreven van het schrijven. Het boek helpt je om bij jezelf verborgen schatten te gaan ontdekken door actief te schrijven over wie je bent, hoe je kijkt naar God, hoe je je relatie met God ervaart… Een mooie ontdekkingstocht, met na afloop een prachtig persoonlijk document waarin je hopelijk mooie nieuwe ontdekkingen doet die je dichter bij het hart van God brengen, maar ook bij je eigen hart. We zullen stukken samen schrijven en delen, maar er zal ook thuis gewerkt worden aan het boek. Het boek heeft 10 hoofdstukken die we in 5 weken doorwerken.

Wat je nodig hebt?
Prettig schrijvende pennen
Het boek Hartschrift € 14,95
Eventueel een mooi dik schrift ( als je niet in je boek zou willen schrijven)
Altijd handig….zakdoekjes…je weet maar nooit wat je zal raken in het schrijven…

Woensdag 13 september 2017
Contactpersoon Miranda Sloots en/of Maurice Bischop

Opgeven via m.bischop@vbemmen.nl

Celebrate Recovery [Nieuw seizoen 2017]

Geschreven op 24 juni 2017


Heb jij het verlangen om Jezus te willen volgen maar moet je erkennen dat het je niet lukt zoals je graag zou willen? Dit kan verschillende oorzaken hebben maar resulteert altijd in frustratie, teleurstelling, pijn en verdriet. Wil je dat daar verandering in komt? Kom dan eens langs bij Celebrate Recovery.

CR is een uniek bijbels programma waarin je aan de hand van de Bergrede uit Mattheüs 5 de weg naar herstel en groei mag leren bewandelen. Samen met vele anderen ontvang je onderwijs over belangrijke thema’s zoals: erkennen, belijden, loslaten, zelfonderzoek, vergeving, dankbaarheid, dienen etc. Daarnaast heb je gesprekken in kleine groepjes (mannen en vrouwen apart) waarin je mag leren delen, maar waarin je ook mag bemoedigen of zelf bemoedigd mag worden. Wil je tot je recht komen zoals God het bedoeld heeft? Bij CR bieden we een veilige omgeving waarin dit mogelijk is. Weet dat je welkom bent. Er is een Celebrate Recovery informatieavond op 8 oktober om 19.30 uur.

De startavond is op woensdag 11 oktober 2017. Het wordt gegeven in het Hondsrug college, Emmalaan 25 in Emmen. Aanvang 19.30 uur. Kijk voor meer info, contact of opgave op  www.cremmen.nl