Leerhuis

Wat is Leerhuis?

Het Leerhuis is het onderwijsprogramma van de VBE en biedt jou de mogelijkheid een cursus te kiezen die past bij jouw geloofsreis! Het Leerhuis biedt een gevarieerd programma van onderwijs, bijbelstudie, ontmoeting en helpt bij de geloofsontwikkeling.

Waarom?

Naast een vast cursusaanbod is er het elk semester de keuze uit nieuwe curcussen. Blijf het Leerhuis nauwlettend volgen kijk of er iets bij zit wat jou kan helpen in het groeien in je geloof. De woendagavonden beginnen om 19.30 uur met een ontmoeting in de hal van het Hondsrug College, waarna iedereen rond 19.50 uur naar zijn/haar programma-onderdeel van het Leerhuis gaat. Rond 20.40 uur is er een korte pauze en om 21.00 uur begint dan het tweede deel van de avond. Aanmelden kan per mail naar info@vbemmen.nl.

Bijbelstudie-serie Jongeren ‘Nehemia’

Geschreven op 30 augustus 2017

Onder leiding van Natasja Arens

4 avonden
Woendagavond 27 september 2017
Contactpersoon Natasja Arens en/of Maurice Bischop
Opgeven via n.arens@vbemmen.nl

Netwerkcursus ‘Ontdek je gaven’

Geschreven op 30 augustus 2017

Wat zijn jouw gaven en hoe kun je die het beste inzetten binnen de gemeente?

Dat mag je gaan ontdekken tijdens deze cursus die wordt verzorgd door Ann-Jeannette Hobers in kringvorm.

Woendagavond 13 september 2017

Contactpersoon Ann-Jeanette Hobers en/of Maurice Bischop
Opgeven via m.bischop@vbemmen.nl

 

Bijbelstudie-serie volwassenen

Geschreven op 30 augustus 2017

Bijbelstudie-serie volwassenen door Jan Boelhouwers

4 avonden
Woendagavond 13 september 2017

Contactpersoon Jan Boelhouwers en/of Maurice Bischop
Opgeven via m.bischop@vbemmen.nl

Kennismaken met de VBE

Geschreven op 30 augustus 2017

Taco de Haan en Geert Schimmel nemen je in een avond mee in het ontdekken van de VBE. Deze avond wordt 4 keer aangeboden dit najaar.

Woendagavond 13 september 2017, 25 oktober 2017, 22 november 2017, 20 december 2017.
Contactpersoon Geert Schimmel of Taco de Haan

Opgeven via g.schimmel@vbemmen.nl

 

Parenting Children Course

Geschreven op 30 augustus 2017

Inspireren en motiveren in de opvoeding

De Parenting Children Course is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Je praat samen met andere ouders over herkenbare uitdagingen en ontvangt handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. Want iedere ouder wil graag het beste voor zijn kind!

Voor wie?

Loop je rond met vragen over opvoeding? Vraag je je af hoe jij je kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling? Hoe je belangrijke waarden integreert in je opvoeding?Ben je op zoek naar een juiste balans tussen loslaten en grenzen stellen? Dan is Parenting Children Course echt iets voor jou!

De cursus is voor ouders van 0 tot 10-jarigen. Het is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De Parenting Children Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders. Met andere ouders stilstaan bij jouw unieke rol als opvoeder. In vijf inspirerende bijeenkomsten wissel je ervaringen uit en denk je na over de opvoeding.

Doelgroep: ouders met kinderen tot 10 jaar
Woensdag 27 september

Contactpersoon Esther Tapken en/of Maurice Bischop
opgeven via m.bischop@vbemmen.nl

Hartschrift

Geschreven op 30 augustus 2017

Tijdens het leerhuis zullen we met het boek “hartschrift” van Coby Kremer bezig gaan. Hartschrift helpt je om diepere lagen van jezelf te ontdekken of zoals Henri Nouwen schreef: “De leukste kant van het schrijven is, dat je diepe bronnen en verborgen schatten ontdekt die de moeite waard zijn voor jezelf en voor anderen.”

Doormiddel van creatief dagboekschrijven leer Je je gedachten en gevoelens op papier zetten. Dagboekschrijven is niet alleen heilzaam, maar ook inspirerend. In het boek zijn verschillende technieken beschreven van het schrijven. Het boek helpt je om bij jezelf verborgen schatten te gaan ontdekken door actief te schrijven over wie je bent, hoe je kijkt naar God, hoe je je relatie met God ervaart… Een mooie ontdekkingstocht, met na afloop een prachtig persoonlijk document waarin je hopelijk mooie nieuwe ontdekkingen doet die je dichter bij het hart van God brengen, maar ook bij je eigen hart. We zullen stukken samen schrijven en delen, maar er zal ook thuis gewerkt worden aan het boek. Het boek heeft 10 hoofdstukken die we in 5 weken doorwerken.

Wat je nodig hebt?
Prettig schrijvende pennen
Het boek Hartschrift € 14,95
Eventueel een mooi dik schrift ( als je niet in je boek zou willen schrijven)
Altijd handig….zakdoekjes…je weet maar nooit wat je zal raken in het schrijven…

Woensdag 13 september 2017
Contactpersoon Miranda Sloots en/of Maurice Bischop

Opgeven via m.bischop@vbemmen.nl

Celebrate Recovery [Nieuw seizoen 2017]

Geschreven op 24 juni 2017


Heb jij het verlangen om Jezus te willen volgen maar moet je erkennen dat het je niet lukt zoals je graag zou willen? Dit kan verschillende oorzaken hebben maar resulteert altijd in frustratie, teleurstelling, pijn en verdriet. Wil je dat daar verandering in komt? Kom dan eens langs bij Celebrate Recovery.

CR is een uniek bijbels programma waarin je aan de hand van de Bergrede uit Mattheüs 5 de weg naar herstel en groei mag leren bewandelen. Samen met vele anderen ontvang je onderwijs over belangrijke thema’s zoals: erkennen, belijden, loslaten, zelfonderzoek, vergeving, dankbaarheid, dienen etc. Daarnaast heb je gesprekken in kleine groepjes (mannen en vrouwen apart) waarin je mag leren delen, maar waarin je ook mag bemoedigen of zelf bemoedigd mag worden. Wil je tot je recht komen zoals God het bedoeld heeft? Bij CR bieden we een veilige omgeving waarin dit mogelijk is. Weet dat je welkom bent. Er is een Celebrate Recovery informatieavond op 8 oktober om 19.30 uur.

De startavond is op woensdag 11 oktober 2017. Het wordt gegeven in het Hondsrug college, Emmalaan 25 in Emmen. Aanvang 19.30 uur. Kijk voor meer info, contact of opgave op  www.cremmen.nl