Zondag 23 februari

Doop- en Toetrededienst

09:30 en 2020-02-23 11:30 uur in het Hondsrug College (Route en parkeren)
Arjan Kooreman

Tijdens de eerste dienst is er vertaling aanwezig.

Translation is available during the first service.

 

Wat is een Doop- en Toetrededienst?

Iedere laatste zondag van de maand is er een doop- en/of toetrededienst. Mensen die geloven dat Jezus al hun verkeerde dingen (zonden genoemd) op zich heeft genomen, laten zich in een feestelijke dienst dopen door onderdompeling in water. Mensen die lid willen worden van de VBE maar ergens anders gedoopt zijn, worden dan ingezegend in de gemeente. Tijdens de dienst vertellen de dopelingen en toetreders hun verhaal over hoe ze tot deze beslissing zijn gekomen.

Parkeren en arriveren

Er is voldoende parkeergelegenheid op de parkeerplaats naast het gebouw. Bij de ingang heet een VBE-er je welkom en kun je in de garderobe je jas ophangen. Ook lopen er VBE-ers rond in paarse t-shirts, die je graag helpen met allerlei informatie en vragen over de VBE.

Kinderen

De kids van groep 1 tot en met groep 8 gaan direct naar hun eigen programma, op de eerste verdieping. Je kunt je kind(eren) aanmelden bij de aanmeldtafel in de hal. We maken gebruik van het Promiseland programma wat er voor zorgt dat elk kind krijgt wat hij of zij nodig heeft. De kinderen beleven samen een ontzettend leuke ochtend. Ze zijn gedurende de hele dienst op de eerste verdieping.

De dienst

10 minuten voor de dienst is het al aardig druk en zoeken de meeste mensen een plekje in de zaal. De dienst begint om 9:30 en 11:30 uur. Na een korte inleiding gaan we samen zingen, onder leiding van een band. We zingen een aantal nummers en dan neemt de voorganger de microfoon en spreekt ongeveer 30 minuten. Daarna zingen we nog een paar liederen en is er tijd voor (gratis) koffie of thee. De hele dienst duurt anderhalf uur. Ook bij een doopdienst, het opdragen van kinderen of avondmaal duurt de dienst anderhalf uur. Pak aan het einde van de dienst gerust een kop koffie of thee. Verder staan er aan het einde van de dienst altijd een aantal mensen bij het podium klaar voor vragen of een goed gesprek.

AANSTAANDE ZONDAG GEEN DIENST I.V.M. HET CORONA-VIRUS


klik hier voor meer informatie

 

De VBE/Stadskerk Emmen zal aankomende zondag GEEN diensten hebben.

Op basis van het advies van het RIVM en de overheid willen we als VBE/Stadskerk Emmen onze verantwoordelijkheid nemen en onze bezoekers de mogelijkheid geven om op een andere manier onze dienst te volgen.
We gaan daarom de komende tijd op zondag rond 10 uur een dienst uitzenden via een livestream.

Een link naar de live-stream kun je volgen op ons youtube-kanaal

Volg voor de laatste informatie onze website: https://www.stadskerkemmen.nl
en onze facebook-pagina.