Love people
Geestelijke groei, dienen, kringen en onderwijs

De VBE is een geestelijk thuis voor haar bezoekers, er ontstaan vriendschappen en het is een plek waar je geestelijk kunt groeien. Op deze pagina lees je meer over waarin we geloven, onze visie, wat we doen en hoe het begon.

Deze gemeente

Wat wij geloven

De Bijbel is het Woord van God waarin wij geloven. We geloven in God, de Vader, die alles heeft gemaakt. Hij heeft een doel met onze levens. Hij zond Jezus naar de aarde om te sterven aan het kruis en weer op te staan om te laten zien dat Hij machtiger is dan de dood. Door de opstanding van Jezus is de weg naar God vrij gemaakt, waardoor wij vergeving mogen vragen voor onze zonden.
Lees meer

Wij geloven!
" Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. "
1 Petrus 3 : 8
Wij geloven!

Onze visie

Met de focus op jonge gezinnen, jongeren en kinderen ligt de gemiddelde leeftijd ongeveer op 30 jaar. Een groot gedeelte van de gemeente bestaat uit jongeren en kinderen. Veel van de mensen in de gemeente hebben de afgelopen tijd ontdekt welke rol Jezus kan spelen in hun leven. Gewone Emmenaren! We zijn een gemeente gericht op mensen. De zondagochtend is slechts een onderdeel van de hele gemeente. 

Lees meer

Diensten

Elke zondag komen we samen om God te danken en te prijzen. Onze diensten zijn…

Lees meer
Kringen

Een kring is een kleine groep mensen (8-12 personen) die regelmatig bij elkaar komt om God en elkaar beter te leren kennen.

Lees meer
Missie

Missionair is de VBE op twee gebieden: hulp en zending. Hulp bieden we door ons Serve the City-programma.

Lees meer
Bedieningen

Jij bent uniek! Wie jij bent – jouw roeping, verlangens, gaven, levensfase – daar is er maar één van.

Lees meer
Zorg

Samen één gemeente zijn betekent dat we zorg dragen voor en omzien naar elkaar. Volgens het woordenboek is pastoraat de herderlijke zorg.

Lees meer
Cursussen

De gemeente heeft een aantal cursussen om je wegwijs te maken in een leven met God om Hem beter te leren kennen.

Lees meer
Onze geschiedenis

Hoe het begon

De Vrije Baptistengemeente Emmen begon in eind 2006 als kleine groep van 23 mensen. Deze groep wilde vertellen over welke rol Jezus speelde in hun leven. Deze groep zocht contact met de Vrije Baptistengemeente Groningen en vanaf dat moment ging het snel. Focus op de stad Emmen, aanstelling als dochtergemeente en een nieuwe voorganger. De gemeente kwam op zondagmorgen bijeen in een van de kerken in Emmer-Compascuum.

Lees meer

AANSTAANDE ZONDAG GEEN DIENST I.V.M. HET CORONA-VIRUS


klik hier voor meer informatie

 

De VBE/Stadskerk Emmen zal aankomende zondag GEEN diensten hebben.

Op basis van het advies van het RIVM en de overheid willen we als VBE/Stadskerk Emmen onze verantwoordelijkheid nemen en onze bezoekers de mogelijkheid geven om op een andere manier onze dienst te volgen.
We gaan daarom de komende tijd op zondag rond 10 uur een dienst uitzenden via een livestream.

Een link naar de live-stream kun je volgen op ons youtube-kanaal

Volg voor de laatste informatie onze website: https://www.stadskerkemmen.nl
en onze facebook-pagina.