Bedieningen

Jij bent uniek! Wie jij bent – jouw roeping, verlangens, gaven, levensfase – daar is er maar één van. In de VBE ontdek je waar jij goed in bent, waar jij plezier in hebt, waar jij voor gemaakt bent. Je leert de dingen te doen vanuit een diepere betekenis.

Onze focus verschuift als we een ander perspectief op ons werk en onze geldbesteding krijgen. Paulus schrijft: wij hebben voedsel en kleren, laten we daar tevreden mee zijn (1 Timoteüs 6:8). Hij werkte alleen wanneer het nodig was voor zijn levensonderhoud. De rest van zijn tijd besteedde hij aan het bouwen van Gods koninkrijk. Jezus roept ook iedereen hiertoe op in Matteüs 6, waar Hij zegt: ‘Zoek eerst Gods koninkrijk, de rest zal je geschonken worden’ en: ‘Maak je niet druk om wat je aan zult trekken, want God zorgt voor jou.’ Toch gaan wij vaak mee met onze samenleving; we werken hard om ons schatten te verzamelen op aarde, we werken dikwijls voor veel meer dan voedsel en kleding… Daarom: streef naar wat boven is, waar Jezus zit aan de rechterhand van God. Richt je op Jezus, op Hem die weet wat het beste voor je is. Hij zal je geven wat je nodig hebt op aarde, een leven waarin je je rijk voelt door zijn liefde en Geest die in je woont. (Kolossenzen 3:1-2).

Weet je nog niet precies waar jij goed in bent of hoe jij kunt helpen om de kerk te bouwen? In de VBE helpen we je om een taak te vinden die bij je past. We helpen je om je gaven te ontdekken en een plek te vinden, die past bij Gods plan met jou.

 

AANSTAANDE ZONDAG GEEN DIENST I.V.M. HET CORONA-VIRUS


klik hier voor meer informatie

 

De VBE/Stadskerk Emmen zal aankomende zondag GEEN diensten hebben.

Op basis van het advies van het RIVM en de overheid willen we als VBE/Stadskerk Emmen onze verantwoordelijkheid nemen en onze bezoekers de mogelijkheid geven om op een andere manier onze dienst te volgen.
We gaan daarom de komende tijd op zondag rond 10 uur een dienst uitzenden via een livestream.

Een link naar de live-stream kun je volgen op ons youtube-kanaal

Volg voor de laatste informatie onze website: https://www.stadskerkemmen.nl
en onze facebook-pagina.