Alpha Cursus

Wat is Alpha Cursus?

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen.

Waarom?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Alpha-cursus

Geschreven op 6 februari 2018

Meedoen aan de Alpha-cursus? Maar wat is Alpha?
Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha.

Tijdens circa twaalf interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.
Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over inspirerende onderwerpen.
Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis

Aan het begin van de avond luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen.
Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen.
Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom!

Meer informatie of aanmelden bij de INFO stand in de hal of via alpha@vbemmen.nl met vermelding van Alpha.

Alpha-cursus | Maak kennis met het christelijk geloof

‘Al die tijd had mijn broer al voor me gebeden’

Geschreven op 24 maart 2017

“Ik zocht mijn geluk in shoppen, kleding en heel veel uitgaan. Ik had veel vrienden om me heen en ik was altijd bezig. Drie tot vier keer per week waren we in de stad aan het stappen. Dat maakte mij op dat moment gelukkig en daar was ik tot dat moment druk mee…”

Tot een bepaald moment in het leven van Chayenne Laturiuw (23) ging alles prima. Maar opeens gebeurde er van alles achter elkaar. “Mijn broer heeft zijn vrouw verloren tijdens haar zwangerschap en mijn moeder werd ziek. Borstkanker. Op dat moment voelde ik me doelloos, ik was toen ook nog net gestopt met school en ik had geen werk. Het werd even helemaal donker om mij heen…”

“Ik weet het nog goed, ik ging zitten op mijn bed en voelde me compleet doelloos en leeg. Toen kreeg ik ineens een sterk gevoel dat ik de volgende dag naar de kerk moest gaan. Ik ben niet christelijk opgevoed en dat zou betekenen dat ik dat in mijn eentje moest gaan doen. Met lood in mijn schoenen ben ik de volgende dag gewoon gegaan. Toen ik daar eenmaal zat, werd ik warm en helemaal rustig van binnen. Ik belde na de dienst mijn broer op. Hij zei dat hij al die tijd voor mij had gebeden en nodigde me uit voor Alpha. Daar heb ik al mijn vragen kunnen stellen…”

Hoe kijk je terug op je leven?

“De dag na het stappen voel je je wel rot, maar op dat moment voel je je gelukkig en hartstikke blij. Nu besef ik, dat je, je op dat moment vervult met iets tijdelijks. Kleding kopen, op stap gaan: het maakt je tijdelijk gelukkig. Het geloof daarentegen heeft me een vervulling gegeven dat nooit niet meer weggaat. Het is niet de volgende dag weer weg…het blijft. Jezus heeft dat verschil gemaakt. Hij heeft die plek opgevuld die ik zelf altijd probeerde te vullen.”